Aizvadīts motivējošs pieredzes apmaiņas izbraukuma seminārs Cēsu rajona lauku parterībā!

28.01.2020

Kopā ar neierasti lielu potenciālo projektu iesniedzēju skaitu 2020.gada 23.janvārī PPP biedrība “Zied zeme” devās pieredzes apmaiņas izbraukuma seminārā uz biedrība “Cēsu rajona lauku partnerība” teritoriju Cēsu pusē.

Seminārs sākās Amatas novada, Ieriķos, kur semināra dalībnieki iepazīnās ar enerģijas pilnā “Dzīvības dzēriena” radītājiem SIA “LKOM”. Šeit realizēti divi LEADER projekti – Kombuča – dzīvības dzēriena ražošana un Kombuča – ražošanas paplašināšana.  Abos projektos iegādātas iekārtas, kas uzlabo un efektivizē dzēriena ražošanas, iepakošanas un uzglabāšanas procesu. Latvijā kombuču pazīst kā tējas sēni, jo augšanas procesā tās kultūra līdzinās sēnei. Kambuča ir dzīvs, termiski neapstrādāts un dabīgi raudzēts dzēriens, saglabājot labvēlīgos mikroorganismus. Kombuča satur organiskās skābes, antioksidantus, enzīmus, B grupas vitamīnus, tāpēc dzērienam piemīt detoksificējošs efekts. 

image, 452x339px, 891.59 KB

Tur pat Ieriķos semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar SIA “Nilsson”, kas ir Latvijas kafijas ražošanas uzņēmums, kas dibināts 2013.gadā. Laika gaitā uzņēmums pilnveidojis kafijas grauzdēšanas receptūras, ievērojami palielinājis produkcijas un sadarbības ar partneriem modeļu klāstu, piedāvājot arī viņu zīmolu kafijas ražošanu un fasēšanu. Kopš 2016.gada uzņēmumā realizēti trīs LEADER projekti “Kafijas ražotnes attīstības un darbības efektivitātes paaugstināšana”, “Kafijas ražotnes attīstība un eksportspējīgas produkcijas ražošanas ieviešana” un “Kafijas ražotnes modernizācija”.  Semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar ražotni, kafijas ražošanas procesu, nodegustēt ražoto produkciju, kā arī uzdot interesējošos jautājumus.

image, 452x339px, 1.28 MB

Piekuļu novada Jāņumuižā semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar SIA “The Autine Tools Company” un viņu ražoto produkciju. Uzņēmums specializējas ekskluzīvu, augstas kvalitātes cirvju un griezējinstrumentu ražošanā. Uzņēmums turpina gadsimtiem senās amatniecības tradīcijas un kombinējot tās ar mūsdienīgu, Ziemeļeiropai raksturīgu dizainu, radot lietas, kurās apvienojas senie aroda noslēpumi, roku darbs un labākie materiāli, ko piedāvā 21. gadsimts. SIA “The Autine Tools Company” realizējuši LEADER projektu “Jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegāde”. 

image, 452x339px, 1.42 MB

Ar plašu un veselīgu saražoto produktu klāstu semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties SIA “Latnature”, kas atrodas Raunā. Uzņēmums savu darbību sācis, meklējot papildu uzņēmējdarbības nozari ziemas periodam, kad pamata uzņēmējdarbībā, kas ir puķu audzēšana, sezona nenes ienākumus. Uzņēmums nodarbojas ar dabīgu dārzeņu pārstrāde dažādos veidos. Vieni no pirmajiem produktiem bija dabīgie čipsi, kuri pagatavoti kaltējot dārzeni lēnā procesā, ar dabīgām garšvielām, bet, idejām netrūkstot, tiem drīz pievienojās – dārzeņu cepumi, augļu rullīši, un dārzeņu trifeles. Saimniecei ir arī klusie talanti bezgrēka konditorejas un svaigo kokteiļu radīšanā. Saimniecībā vienmēr var atrast kaut ko garšīgu, ko nav grēks ēst un cienāt arī bērnus, radus, draugus un kaimiņus, svētkos un ikdienā. Realizēti divi LEADER projekti ražotnes labiekārtošanai.

image, 452x339px, 1.64 MB

Tur pat Raunā semināra dalībnieki iepazinās arī ar SIA “Latvijas Ķiploks” rosīgajām saimniecēm Inesi un Sintiju. Uzņēmums ražo dažādus produktus no Latvijā audzētiem ķiplokiem. Produktu klāsts ir plašs - garšvielas, veselības stiprinošas tējas, interesanti našķi un dzērieni, kā arī tradicionāli marinējumi un pesto. Tā pat semināra dalībnieki baudīja ķiploku torti un kreptīgu zupu. Ražotnes īpašajā viesu zālē pavadītais laiks  būtu raksturojams kā aizraujošs ceļojums, kuram cauri uzņēmības pilnas devušās uzņēmuma saimnieces, apaudzējot vienu produktu, ķiploku, ar krietnu pievienoto vērtību. Iedvesmojoši!

image, 452x339px, 612.47 KB

Laiks, iepazīstot tik darbīgus, uzņēmīgus un iedvesmojošus uzņēmējus, paskrēja vēja spārniem! Daži no semināra dalībniekiem ieguva jaunus sadarbības partnerus, citi guva iedvesmu savu biznesa un projektu ideju realizācijai. Kā teic paši semināra dalībnieki: “Ir daudz jāstrādā, jāpilnveidojas un jābūt pārliecinātam par savu ideju ilgtspējību”. Semināra programma tik tiešām piedāvāja iepazīties ar biznesa ideju realizētājiem, izzināt viņu ceļu, kļūdas un panākumus. Atceļā biedrības “Cēsu rajona lauku partnerība” pārstāvji izstāstīja par citiem LEADER projektiem, kas realizēti partnerības darbības teritorijā, kā arī izteica vēlmi iedvesmoties arī no PPP biedrība “Zied zeme” projektu realizētājiem.

PPP biedrība “Zied zeme” aicina turpināt sekot jaunumiem, lai uzzinātu par līdzvērtīgiem pieredzes gūšanas pasākumiem. Pieraksties jaunumiem, saņem jaunumus ik nedēļu savā elektroniskajā pastā un pievienojies aktivitātēm, kas arī Tev palīdzēs realizēt idejas!

Informāciju sagatavoja: Iluta Jansone

T: +37122041406

E: iluta@ziedzeme.lv

image, 452x71px, 28.81 KB

Aktivitāte īstenota PPP biedrība Zied zeme ar Eiropas Savienības atbalstu, īstenojot Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma "Vietējās rīcības grupas darbības nodrošināšana un teritorijas aktivizēšana".