Ceturtais POP –UP mājas restorāns "Ar briežiem!"

15.12.2021

Trešajā adventē, 11. decembrī PPP biedrība “Zied zeme” organizēja starptautiskā projekta “Mājražošanas un amatniecības attīstība vietējā teritorijā” jeb Local craft up ceturto mājas restorānu „Ar briežiem!”, kas notika Z/S „Dobelnieki”, Ogresgala pagastā, Ogres novadā, kur ar lielu prieku mūs uzņēma Laila un Ralfs Pērši. 

Projekta dalībnieki ir PPP biedrības “Zied zeme” darbības teritorijas iedzīvotāji – mājražotāji un amatnieki, kuri ir ieinteresēti atvērt savu saimniecību durvis produktu degustācijas pasākumiem. Mājas restorānu ēdienkarti veidoja viņu ražotie produkti, piemēram, kartupeļi, burkāni, kāposti, mājas krējums, āboli u.c.

image, 450x300px, 243.04 KB

Šefpavāra Viestura Prauliņa vadībā mājas restorāns notika neparastos apstākļos – īstenojot atvērtās virtuves principu angārā, kurā vienlaikus viesi pie saviem galdiem, var vērot ēdienu servēšanas procesu. Viesus sagaidīja karsto ābolu-cidoniju dzēriens un piecu kārtu ēdiens, kas gatavots uz ugunskuriem:

  • Briežu gaļas kompliments uz iesmiņa 
  • Briežu gaļas tartars ar pašgatavotu majonēzi un ierauga maizi
  • Brieža šķiņķa gulašs zupa ar svaigu lauku krējumu
  • Egļu zaros lēni gatavots brieža kājas konfi ar sarkanajiem kāpostiem
  • Cidoniju- ābolu kārtojums ar pilngraudu cepumiem, karameļu mērci un ziedputekšņiem

image, 450x300px, 216.61 KB

Visas dienas garumā mājražotāji un amatnieki mācījās sagatavot izcilu baudījumu garšas kārpiņām, savukārt kopā ar dekoratori Baibu Prinduli-Renci angāru pārvērta restorānā, radot siltu un mājīgu Ziemassvētku atmosfēru. 

image, 450x300px, 238.66 KB

Laila Pērse mājas restorāna viesiem un dalībniekiem norāda: “Mēs esam jauna ģimene, kas nesen ir sākusi saimniekot Dobelniekos. Šīs saimniecības trīs galvenie virzieni ir vaislas dzīvnieku audzēšana, tūrisms un gaļas produkcijas ražošana, tāpēc mēs ceram, ka šis nebūs vienreizīgs pasākum, bet tā nākotnē būs mūsu ikdiena un iespēja sveikt viesus ar gardu, augstvērtīgu bioloģisku vietējo pārtiku!”

image, 450x300px, 256.12 KB

PPP biedrības “Zied zeme” vadītāja Linda Cīrule mājas restorāna noslēgumā uzsver: “Šis vakars ir pierādījums tam, ka viss ir iespējams profesionāļu vadītā motivētā komandā!” Un saka paldies ceturtā mājas restorāna dalībniekiem. 

Ceturtā mājas restorāna video atskats šeit. 

Audz kopā ar mums! #radītsZiedZeme

Uzzini vairāk par Z/S "Dobelnieki" šeit.  

Publisko un privāto partnerattiecību biedrības „Zied zeme” projekts „Mājražošanas un amatniecības attīstība vietējā teritorijā” Nr.18-00-A019.333-000007 tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

image, 452x96px, 25.12 KB