Šūpoļu parks

Šūpoļu parks

Iesniedzējs: NASTA (NVO)
Sākuma datums: 2010-06-03
Beigu datums: 2012-05-17
Fonds: EZF
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: "Zuši", Ķeipenes pagasts, Ogres novads
Kopējais finansējums: EUR 20 245.65
Publiskais finansējums: EUR 16 326.07
Rīcības nosaukums: Atbalsts teritorijas labiekārtošanai

Projekta apraksts:
Projekta mērķis bija izveidot Latvijā pirmo "Šūpoļu parku" ar dažādu izmēru, atraktīvām, neparastām šūpolēm, radot jaunu piedāvājumu atpūtas un tūrisma jomā.

Projekts ir izveidots ainaviski interesantā vietā ar skaistiem dabas skatiem un neskartu dabu. Teritorija līdz šim ir bijusi nesakopta un jau gadiem atstāta novārtā. Pirms aptuveni 30 gadiem teritorija, kurā atrodas arī "Zušu" īpašums, bija viens no pagasta aktīvākajiem kultūras un sadzīves centriem. Īstenojot ieceri par Šūpoļu parka izveidi, biedrība vēlas atjaunot bijušo rosību un aktivitāti.
Projekta rezultātā ir izveidots plašai publikai un interesentu lokam pieejams jauns un aizraujošs objekts aktīvām un veselīgām nodarbībām. Šūpoļu parkā ir izvietotas: milžu šūpoles, lielās šūpoles un 10 dažādu veidu neparastas un atraktīvas šūpoles. Milžu šūpoles ir 9 metru augstumā. Tās balstīsies uz lieliem viengabalainiem baļķiem sastiprinātiem ar koka un metāla konstrukciju. Lielās šūpoles ir iespaidīgs horizontāli novietots baļķis, iebūvēts svārsta mehānismā.

Kontaktinformācija:
Projekta vadītāja
Inese Stare
Tālr.: 29418703
E-pasts: starei@inbox.lv