Inventāra iegāde lēkšanai ar slēpēm no tramplīna ziemas un vasaras sezonām

Inventāra iegāde lēkšanai ar slēpēm no tramplīna ziemas un vasaras sezonām

Iesniedzējs: Ogres stils (NVO)
Sākuma datums: 2011-11-01
Beigu datums: 2012-09-21
Fonds: ELFLA
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: Tīnūžu pagasts
Kopējais finansējums:
Publiskais finansējums: EUR 8 996.43
Rīcības nosaukums: Atbalsts iedzīvotāju apmācībai un izglītošanai personiskai izaugsmei un jaunu iemaņu iegūšanai

Projekta apraksts:
Projekta mērķis bija iegādāties atbilstošu inventāru lēkšanai ar slēpēm no tramplīna esošajiem un potenciālajiem sportistiem, tādējādi piedāvājot bērniem un jauniešiem lietderīgi un veselīgi pavadīt savu brīvo laiku.

Biedrība vēlas palīdzēt bērniem un jauniešiem, kas vēlas nodarboties ar Latvijā atjaunoto sporta veidu – lēkšanu ar slēpēm no tramplīna, veidojot tam piemērotu treniņu procesu organizēšanu, lai sekmētu bērnu un jauniešu iesaistīšanos sporta aktivitātēs, piekopjot veselīgu dzīvesveidu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Projekta ietvaros tika iegādātas 10 slēpes, stiprinājumi, slēpju zābaki, aizsargbrilles un aizsargķiveres. Inventāra iegāde bija labs atbalsts lecēju un treneru entuziasmam un darbam, kas sniegs jaunas iespējas sevi parādīt gan Latvijas, gan starptautiskā līmenī. Tā kā projekta īstenošanas rezultātā tika iegādāts labs un piemērots sporta inventārs bērniem un jauniešiem, tagad tas dod iespēju pilnvērtīgi rīkot treniņus Latvijā atjaunotajā sporta veidā. Pēdējo divu gadu laikā paraug treniņus ir apmeklējuši vairāki desmiti bērni un jaunieši, kas labprāt vēlētos sevi pilnveidot un turpināt trenēties.

Treneris lepojas ar saviem sportistiem – ar labiem rezultātiem viņi startējuši vidēja līmeņa sacensībās, trenējušies dažādos sporta kompleksos ārzemēm. 2012.gada jūnija beigās Slovēnijas pilsētā Kisovecā notika sacensības meitenēm tramplīnlēkšanā ar slēpēm, kur ļoti spēcīgā konkurencē uzvaras laurus plūca ogrēniete Šarlote Šķēle, kura tiek gatavota pirmajām Olimpiskajām spēlēm.

Šobrīd ar tramplīnlēkšanu Latvijā var nodarboties Siguldā un Ogrē, Lietuvā tādas iespējas nav, savukārt Igaunijā šī sporta veida attīstība ir gājusi uz priekšu, jo ir izveidota ļoti laba sporta bāze. “Ļoti ceru, ka plānotajā Zilo kalnu sporta kompleksā tiks uzcelti arī tramplīni, vismaz ar 90 metru un 70 metru jaudu. Tad sportisti varētu sasniegt daudz augstākus rezultātus, varētu gatavot viņus olimpiādei, nebūtu jābrauc trenēties uz ārzemēm. Pie mums varētu rīkot starptautiska mēroga sacensības, jo Ogre tam ir tik piemērota – tuvu Rīga, laba satiksme, turklāt tramplīnlēkšana ir sporta veids, ar ko var nodarboties arī vasarā,” ir pārliecināts M. Krūze un aicina pulkā jaunus sportistus, zēnus un meitenes, kuri vēlētos apgūt slēpošanas māku, kā arī lēkšanu ar slēpēm. Vairāk par biedrību lasīt: www.facebook.com.

Kontaktinformācija:
Projekta vadītāja
Modris Krūze
Tālr.: 29442692
E-pasts: modriskruze@tvnet.lv