Biedrības "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem" organizēto jauniešu nometņu mobilitātes nodrošinājums - BDR Biedrība "AKTĪVĀS ATPŪTAS CENTRS JAUNIEŠIEM"

Biedrības

Iesniedzējs: BDR Biedrība "AKTĪVĀS ATPŪTAS CENTRS JAUNIEŠIEM" (NVO)
Sākuma datums: 2019-09-03
Beigu datums: 2019-12-23
Fonds: 2014-2020
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: “Lapegles”, Lēdmanes pag., Lielvārdes nov.
Kopējais finansējums: 9577.49 EUR
Publiskais finansējums: 8619.74 EUR
Rīcības nosaukums: Sabiedrisko aktivitāšu dažādošana vietējiem iedzīvotājiem

Biedrības teritorijā jauniešu un jaunsargu nometnes tiek organizētas regulāri un tajās iesniedzējs komunicē ar lielu daudzumu jauniešu, vecuma grupā no 10 – 21 gadiem, no tuvākas un tālākas apkārtnes. Jauniešiem ir ļoti liela interese par nometnēm, bet diemžēl ne vienmēr un ne visiem tas ir pieejams. Veicot pārrunas ar vairāku skolu skolotājiem un direktoriem tika secināts, ka nometnes apmeklētu daudz vairāk jauniešu, ja tās notiktu netālu no jauniešu dzīvesvietām. 

Mobīlā nometne ir iespēja nometnes organizēt jeb kurā vietā, kur tas būtu nepieciešams. Protams pirms tam apsekojot ierādīto vietu nometnei. Jo, ja tā ir zaļa pļava, tad ir jānopļauj zāle, jāierīko droša ugunskura vieta un jāiekārto kempinga vieta, jāsagatavo ēdināšanas vieta un nodarbību vieta. Tāpēc, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu nometni ir nepieciešams: zāles pļāvējs ( teritorijas labiekārtošanai ), liela telts, galdi un soli (ēdināšanai un teorijas nodarbībām, kā arī sliktiem laika apstākļiem), kempinga teltis (nakšņošanai), lasertag – praktiskajām šaušanas nodarbībām, ģenerators – apgaismojuma nodrošināšana vakara stundās, kā arī lasertag uzlādei. 

Apmācot jauniešus militārām iemaņām iesniedzējs izmanto peintbola ekipējumu. Lasertag ekipējumam piemīt vairākas priekšrocības. Lasertag darbojas līdz 300 metriem, peintbols līdz 50. Lasertag trāpijums nerada sāpes, tāpēc var nodarboties daudz jaunāki jaunieši. Lasertag darbojas uz elektrības un nepiesārņo vidi ar CO2 kā peintbols. Iesniedzēja rīcībā ir divas kanoe tipa laivas, kuras iegūtas jau lietotas. Jaunieši aktīvi laivas lieto Ogres upē un Daugavā. Iesniedzējs papildinājis piedāvājumu ar savādāka tipa laivām SOT un slēgta klāja tipa laivām, lai dažādotu apmācības. Projekta ietvaros biedrība iegādājusies inventāru mobilas nometnes veidošanai un papildinājusi apmācībām nepieciešamo inventāru. 

Projekta kopējais izmaksu apjoms ir 9577.49 EUR, kur kopējās attiecināmās izmaksas ir 9577.49 EUR, no kuriem atbilstoši vietējās attīstības stratēģijas rīcības plānam, ELFLA publiskā finansējuma summa ir 8619.74 EUR jeb 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām. Attiecināmās izmaksas 957.75 EUR jeb 10% apmērā no kopējām attiecināmajām izmaksām nodrošina projekta iesniedzējs.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītājs: Normunds Raubiška

Kontakttālrunis: 28347630

E-pasta adrese: aacj<@>inbox.lv

image, 452x71px, 28.81 KB