Dabas sajūtu takas kokos un baskāju takas “KĻAVU KRASTI” izveide - Ilja Sinagins

Dabas sajūtu takas kokos un baskāju takas “KĻAVU KRASTI” izveide - Ilja Sinagins

Iesniedzējs: Iļja Sinagins (Privāts)
Sākuma datums: 2016-11-22
Beigu datums: 2017-12-31
Fonds: 2014-2020
Statuss: Izstrādes stadijā

Īstenošanas vieta: "Krastiņi", Ikšķiles l.t., LV 5052
Kopējais finansējums: 29780,52
Publiskais finansējums: 20846,36
Rīcības nosaukums: - - -

Mērķis:

Projekta mērķis ir atpūtas un atrakciju parka ģimenēm "Kļavu Krasti" izveidošana, iznomāšanai privātu pasākumu organizēšanai.

Ģimenes īpašumā esošā zemes gabala īpatnības un atrašanās vieta, veicināja ideju par atpūtas parka “Kļavu krasti” izveidi, kas būtu gana interesants visām paaudzēm un pieejams kā slēgta teritorija privātiem pasākumiem. Kopējā parka teritorija būs 0.5 ha, kas aizņem 1/3 daļu no pretendentam piederošā zemes galaba "Krastiņi". Daļa, kas atvēlēta parka izveidei ietver meža platību, kā arī teritoriju gar zemes gabala robežu, kas robežojas ar Daugavas dambi - riteņbraucēju un gājēju ceļu, kas ir Ikšķiles pašvaldības oficiāli apzīmēts kā tūrisma ceļs uz Kābeļu kalnu- līvu uzkalniņu kapulauku. Tas, ka zemes gabals robežojas ar  tūrisma ceļu, kuru atbalsta Ikšķiles pašvaldība, bija par iedvesmu, kādēļ pretendents meklēja īpašuma izmantošanai veidu, kas saistīts ar tūrismu un vismīlību. Ideja par to, ka parku - atpūtas vietu varētu veidot par tādu, kurā piedāvāt izklaides ģimenēm, radās pēc tam, kad kādi pretendenta ģimenes draugi lūdza atļauju zemes galbalā rīkot dzimšanas dienas tematisku ballīti bērniem. Attīstot ideju, tika secināts, ka nav tādas konkrētas atpūtas vietas, kuru privāti var noīrēt izklaides pasākuma organizēšanai, kas specializējas tieši teritorijas izīrēšanā. Protams, šādai teritorijai jābūt labiekārtotai, lai potenciālajam klientam būtu interesanti tur pavadīt laiku.
“Kļavu krastu” izveidi paredzēta vairākos etapos, kopā izveidojos šādus elementus: izklaides spēļu parku kokos, baskāju taku, labiekārtotu ugunskura vietu, lapeni/āra terasi, āra picas krāsni. Kompleksa izveide paredzēta divās kārtās: 1. kārā tiks izbūvēts spēļu parks kokos, baskāju taka, kā arī labiekārtotā ugunskura vieta. Pēc pirmās kārtas realizēšanas galvenā “Kļavu krastu” mērķauditorija būs ģimenes ar bērniem. Teritorija būs labiekārtota tā, lai tā būtu pilnvārtīga bērnu izklaides pasākumu organizēšanai. Būs spēļu parks kokos mazākajiem apmeklētājiem, iekārota baskāju taka un ugunskura vieta vecākiem, kamēr viņu atvases pavada laiku koku parkā.  Jau pēc pirmās kārtas realizācijas, klientiem būs pieejama labiekārtota teritorija, kurā var svinēt ģimenes svētkus; 2. kārtā paredzēts izbūvēt lapeni un picas krāsni, kā arī citus elementus, kuri tiks plānoti pēc pirmās kārtas izbūves un klientu pieprasījuma. Izbūvētajā lapenē klienti varēs klāt svētku galdus.

Kontaktinformācija:

Zane Galakrodziniece

kontaktelefons: 29612666

e-pasts: galakrodziniece<@>inbox.lv