Bērzu, ābolu un citu sulu iegūšana, lietošana un popularizēšana

Bērzu, ābolu un citu sulu iegūšana, lietošana un popularizēšana

Iesniedzējs: Bērzu sulu biedrība (NVO)
Sākuma datums: 2011-09-01
Beigu datums: 2013-09-01
Fonds: ELFLA
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: "Zaķu muiža", Daugavmala, Tīnūžu pagasts, Ikšķiles novads
Kopējais finansējums: EUR 6844.08
Publiskais finansējums: EUR 6159. 67
Rīcības nosaukums: Atbalsts nodarbinātības veicināšanai un pakalpojumu dažādošanai (izņemot ar zivsaimniecību saistīto nozari)

Projekta apraksts:

Projekta nepieciešamību apstiprina apkārtnē augošie baltie bērzi, kuplās ābeles un augļu krūmi. Iedzīvotājiem trūkst zināšanu, motivācijas un iekārtas pilnvērtīgai ražas iegūšanai un pārstrādei. Bērzu sulu var iegūt vienkāršāk un bērzam saudzīgāk, ja ir pareizās zināšanas un rīki. 

Projekta mērķisir nodrošināt Ikšķiles apkārtnes iedzīvotājiem mobīlu, modernu sulu (ābolu, bumbieru, u.c. ogo, augļu) spiešanas iekārtu pieejamību, ērtu informācijas un padomu iegūšanas veidu e-vidē.

Pēc projekta realizēšanas vietējiem Ikšķiles iedzīvotājiem ir iespēja izspiest dažādu augļu un ogu sulas. Vislabākais ir viss, kas atrodas maksimāli tuvu dzīves vietai - tas ir SlowFood princips un Bērzu sulu biedrības princips. Ikviens atvedot savus ābolus pretī saņem svaigi spiestu sulu, ko varēs pasterizēt ilgstošākai uzglabāšanai. Tiek rīkoti atklāti semināri, demosntrējumi sulu sezonās (pavsarī par bērza sulām, rudenī par augļu sulām) ko un kā darīt, un ko iesākt ar sagatavoto sulu. 

Par projekta iesniezdēju: http://sula.lv/

Kontaktinformācija:

Projekta vadītājs

Linards Liberts

Tālr.: 29297469

E-pasts: linards@sula.lv