Tautas mūzikas un amatniecības centra izveide Daugavmalā, Ikšķiles novadā

Tautas mūzikas un amatniecības centra izveide Daugavmalā, Ikšķiles novadā

Iesniedzējs: Tautskola 99 Baltie zirgi (NVO)
Sākuma datums: 2012-01-02
Beigu datums: 2012-12-14
Fonds: ELFLA
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: Tīnūžu pagasts
Kopējais finansējums:
Publiskais finansējums: EUR 9 110.53
Rīcības nosaukums: Atbalsts iedzīvotāju apmācībai un izglītošanai personiskai izaugsmei un jaunu iemaņu iegūšanai

Projekta apraksts:
Projekta mērķis bija iegādāties inventāra pamata bāzi tautas mūzikas un amatniecības centram, lai sniegtu daudzpusīgas radošās pašpilnveides iespējas bērniem, vecākiem un visiem interesentiem.

Pateicoties šim projektam, biedrības Tautskola 99 Baltie zirgi Ikšķiles Brīvajā skolā tapusi etno mūzikas instrumentu klase. Ikšķiles Brīvās skolas bērni mācās koklēt, stabulēt, spēlēt vijoli, ģitāru, bungas u.c. etnogrāfiskos mūzikas instrumentus. Projekta ietvaros tika iegādāti šādi instrumenti: 15 etnogrāfiskās kokles, 15 blokflautas un stabules, džambas, metalafons, celma bungas, māla bungas, šamaņu bungas, velna bunga, lietus koks, mūzikas instruments "jūra", robdēlis, koka taure, āža rags, gongs, šķīvju komplekts, tamburīnu komplekts, trideksnis, trijstūru komplekts, šeikeru komplekts, vargans, ritmu instrumentu komplekts, 15 jogas paklājiņi, 2 akustiskās ģitāras, 3 vijoles un keramikas apdedzināšanas krāsns.

Biedrība aicina uz mūzikas nodarbībām visus interesentus - arī pieaugušos, kuri ir laipni lūgti pieteikties vokālajās nodarbībās, ģitārspēles, kokes, stabules, vijoles vai bungu spēles nodarbībās. 2012.gada oktobrī biedrība organizēja ikgadējo Mūzikas nometni sadarbībā ar dziedošo Vītolu ģimeni, kurā varēja apgūt tautas mūzikas instrumentu pamatus Elkšņu skolas telpās (www.brivaskola.lv).

Tautskolas mērķis ir sniegt dažādas izglītošanās iespējas vietējiem iedzīvotājiem visa mūža garumā un veicināt vietējās vides un cilvēku attīstību, balstoties uz latvisko dzīvesziņu. Tautskolas nolikums paredz bērniem paralēli valsts standarta prasībām atbilstošai izglītībai nodrošināt arī iemaņas tautas daiļamatniecības veidos, kā arī prasmi spēlēt tautas mūzikas instrumentus. Skolā jau ilgus gadus darbojas profesionāli amata meistari un pieredzējuši etnomuzikologi, kuri sniedz savu ieguldījumu arī Ikšķiles un tuvējās apkārtnes interesentiem, kuri vēlas izmantot iespēju kopīgi darboties radošā vidē un attīstīt savstarpējās saskarsmes spējas. Iegādājoties etnogrāfisku un daudzfunkcionālu mūzikas instrumentu komplektu tiek nodrošināta pilnvērtīga muzicēšanas iespēja visu vecumu interesentiem kopā ar dziedošo Vītolu ģimeni un pārējiem tautskolas muzikālajiem pedagogiem.

Kontaktinformācija:
Projekta vadītāja
Kristīne Liberta
Tālr.: 29299668
E-pasts: kristine@brivaskola.lv