Mājražotāju seminārs - Trešais "Mājas restorāns"

12.02.2020, 10:00 - 22:00

Trešais mājas restorāns: gastronomiskā izrāde “Zeme”

image, 452x320px, 39.46 KB

“Mums bija svarīgi dot savām trīs meitām to pašu sakņu sajūtu, kas bija svarīga mums. Mēs gribējām tīru gaisu, ko elpot un veselīgu uzturu, ko esam izaudzējuši paši. Un tamdēļ pieņēmām lēmumu atgriezties laukos, izveidot savu bioloģisko saimniecību ar bišu dravu un vēlāk jau aitu pulku,” Ieva un Pēteris Langrāti, ZS “Siliņi” saimnieki.

Turpinot 2019. gadā aizsākto projektu “Local craft up” ar mērķi attīstīt mājas restorānu kustību laukos, 12. februārī Lielvārdes novada Lēdmanes pagastā savas saimniecības durvis vērs Ieva un Pēteris Langrāti, kas jau septiņus gadus saimnieko Ievas dzimtas mājās. 

Kāpēc “zeme”? Jo Ievas un Pētera ikdiena paiet sasaistē ar zemi, rūpējoties par bišu saimēm, jēru saimniecību un attīstot jaunāko no izaicinājumiem - audzēt ēdamos ziedus. Un tas viss būs sasaistē ar mājas restorāna izaicinājumu - ievīt “zemes” vērtības ēdienkartē, to visu “izstāstot” gastronomiskā izrādē četros cēlienos. 

Šefpavāra Jura Latišenoka vadībā semināra dalībnieki - ražotāji un amatnieki no Lielvārdes, Ķeguma, Baldones, Ikšķiles un Ogres novada - rūpēsies par izcilu gastronomisko baudījumu. Un dekoratores Baibas Prindules - Rences vadībā radīs siltu un mājīgu pasākuma atmosfēru. 

 

Pasākuma norises vieta: jaunuzceltā “Siliņu” saimniecības siltumnīca.

Apģērbs: piemērots lauku apstākļiem 

Nories laiks: 12. februāris plkst. 19.00

Ieeja ar ielūgumiem. 

Pasākums tiek finansēts pateicoties publisko un privāto partnerattiecību biedrības „Zied zeme” projektam „Mājražošanas un amatniecības attīstība vietējā teritorijā” Nr.18-00-A019.333-000007, kas tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020. gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

image, 452x96px, 25.12 KB