Cēsu biznesa inkubators Magnus Lielvārdē veidos savu filiāli!

29.09.2011

Cēsu biznesa inkubators Magnus ir nolēmis Lielvārdē izveidot savu filiāli. Šai sakarā biznesa inkubatora pārstāvis 2011. gada 21. jūnijā piedalījās apvienotajā Lielvārdes novada domes Attīstības un ekonomikas komitejas un Finanšu komitejas sēdē, kur pastāstīja par inkubatora darbības principiem un informēja par inkubatora plāniem Lielvārdē. 

 

Sākot ar šī gada 7.septembri Lielvārdē kultūras namā Parka ielā 3 (III stāvā, kora telpā) darbu ir uzsākusi biznesa inkubatora Magnus struktūrvienība.

Biznesa inkubatora mērķis ir palīdzēt uzņēmīgiem cilvēkiem veidot savus uzņēmumus un virzīt tos uz panākumiem un ilgtermiņa darbību. Inkubators Magnus darbu Cēsīs uzsāka 2006. gada nogalē. Kopš 2009. gada augusta tas saņem finansējumu no LIAA īstenotā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Biznesa inkubatoru attīstība Latvijā”. 2009. gada oktobrī tam atvērta filiāle Madonā.

Inkubatora mērķis Lielvārdē būtu līdz 2012. gada pavasarim veicināt vismaz 5 uzņēmumu rašanos.
Inkubatora klients ir cilvēks, kas vēlas uzsākt uzņēmējdarbību vai arī tik tikko ir nodibinājis savu uzņēmumu. Atnākot uz inkubatoru, potenciālais uzņēmējs var viegli rast atbildes uz daudziem tādiem svarīgiem jautājumiem, kas cilvēkus interesē pirms uzņēmējdarbības uzsākšanas – kādu uzņēmējdarbības formu izvēlēties? Kādi nodokļi un kad būs jāsāk maksāt? Ko darīt ar grāmatvedību un cik tas maksā? Kā piereģistrēt uzņēmumu? Ko darīt uzreiz pēc tam? U.c.

Inkubatora pārstāvis uzreiz atbildēs uz daļu šo jautājumu, uz pārējiem palīdzēs sameklēt pareizās atbildes. Inkubatora darbinieki ir informēti arī par iespējām uzņēmumiem piesaistīt finansējumu, par iespējām saņemt valsts atbalstu u.t.t.

Uzņēmējiem, kas izvēlas iestāties biznesa inkubatorā, pēc tam ir pieejama gan palīdzība padoma un konsultāciju formā, kā arī noteikta finansiālā palīdzība no inkubatora puses.

Sīkāk par inkubatora Magnus darbības principiem, par iespējamo atbalstu, par „aizliegtajām” nozarēm un citām detaļām var uzzināt Magnus mājas lapā www.magnus.lv, kā arī sākot ar septembri klātienē Magnus filiālē Lielvārdē. Tiek plānots, ka trešdienās pēcpusdienā Lielvārdes kultūras namā būs sastopams biznesa inkubatora pārstāvis. Tomēr sākumā, kamēr interesenti vēl nav iepazinuši ceļu uz inkubatoru, būtu vēlams savu vizīti saskaņot pa telefonu vai e-pastu: agris@magnus.lv, 29272367.