Vietējiem ražotājiem, zemniekiem un amatniekiem tiks uzlabotas tirdzniecības iespējas 

17.05.2018

PPP biedrība “Zied zeme” sestajā projektu konkursa kārtā ir saņēmusi 12 projektu iesniegumus, kas Ikšķiles, Ogres, Baldones, Ķeguma un Lielvārdes novados uzlabos vidi, kur realizēt vietējo ražotāju, zemnieku un amatnieku produkciju. Iesniegti projekti, kuru kopējais investīciju apmērs pārsniedz 700 tūkstošus, savukārt ELFLA finansējums ir puse no šīs summas.

Vairumu projektu plāno īstenot pašvaldības, kas izbūvēs jaunus publiski pieejamus tirgus laukumus Suntažos, Ķegumā, Birzgalē, Tīnūžos, Lielvārdē un labiekārtos esošo tirgus laukumu Baldonē, savukārt Meņģelē plānota jauna tirdzniecības vieta kultūrvēsturiskā ēkā. Lai uzlabotu mobilās un tiešās tirdzniecības iespējas, tajā skaitā degustāciju saimniecības, projektus plāno īstenot arī komersanti, kooperatīvi un nevalstiskas organizācijas. Paredzams, ka šo projektu īstenošana, nodrošinās jaunu darba vietu rašanos un apgrozījuma palielināšanos, kā arī vietējās produkcijas pieejamību.

Mēneša laikā projekti tiks izvērtēti PPP biedrībā Zied zeme, savukārt apstiprinātie projekti tiks īstenoti divu gadu laikā. Sekojiet jaunumiem.